A-, B1-, B2-, K-, és C – vitamin, vas, kálium, kalcium, magnézium réz, tartalommal bír. Polifenolban gazdag, héja 6x annyit tartalmaz, mint a gyümölcshús.

Hatásai:

A benne található pektin emésztést segítő hatású, segíti a normális bélműködést, lazítja a székletet, gátolja a zsírok raktározását. Kedvezően befolyásolja a bélműködést,  meggátolja a székrekedést.

Ezen felül vízben oldódó rostjai a belekben levő jó baktériumok táplálását is szolgálják. A rostok a koleszterint is megkötik így segítve az erek munkáját.

A körte tartalmaz quercetrin-t, ami egy antioxidáns, mely gyulladáscsökkentő hatással bír, a magas vérnyomást és magas koleszterinszintet csökkenti.

A réz a szuperoxid-dimutáz alkotóeleme, ami az anyagcsere folyamán keletkező szabadgyököket iktatja ki, ezáltal megvédi a sejtmembránokat. Ez így túl tudományos. Leegyszerűsítve segíti ezek távozását a szervezetből anélkül, hogy azok nagyobb kárt tehetnének benne. C-vitaminnal közösen az immunrendszer segítségére vannak.

A fertőzések leküzdésében segítik és stimulálják a fehérvérsejteket. A K – vitamin segíti a szervezetet, sérülések mielőbbi hegesedésével, csillapítja a vérzést. Segíti a szívet, segíti a csontokat sűrűségük megőrzésében. Megakadályozza az érelmeszesedést.