Elfeledett fák és bokrok

Lassan némelyikről a mai ember csak a nevét ismeri talán… , hiszen a boltok polcain lévő „gyümölcs” – leves üdítők összetételi címkéjén szerepel, ám a való életben még, nem hogy nem kostolta, még a kinézetét sem tudja… és ez nem az ő hibája.

Sajnos manapság fontosabb a díszes, szép udvar, mint a praktikum. Ma már a szépen vágott gyep, és formára ültetett egynyári, és különleges virágok teszik széppé egy ház udvarát.

A régi udvarokon elsősorban az volt a fontos, hogy tele legyen ehető dolgokkal, és nem csak haszontalan szépségekkel. Olyan fákat és cserjéket ültettek, hogy tavasztól őszig kiszolgálja a ház, a tanya lakóit, minden időszakban legyen valami, ami épp akkor érik, valamint, hogy télire is lehessen belőle elraktározni.

A mai ember ilyen szempontból el van kényelmesedve, hiszen csak be kell mennie az üzletek bármelyikébe és megkapja. Ezért nem is bajlódik véle.

Csak egy dolgot felejt el: azokban a növényekben nincs annyi vitamin, antioxidáns – tartalmuk minimális, nem akkor lettek leszedve, amikor a legjobb formában voltak, és kemikáliák segítségével termelt és tárolt élelmiszerek…